Уеб дизайн, който се отличава

Креативен, уникален и функционален

Уеб дизайн webdesignКакво е уеб дизайн?

Уеб дизайнът е целия процес по създаването на един сайт.

Състои се от схематична техническа разработка, създаване на удобна структура на страниците в сайта, неговото подходящо графично оформление и най-подходящия начин за представянето на информацията, за чиято цел е създаден уеб сайта.

Дали това е електронен магазин, малък фирмен сайт, портал или страница за предоставяне на услуги, един успешен уеб сайт зависи от множество фактори, изпълнени прецизно в процеса на неговото създаване.

 

Какви са компонентите, нужни за създаването на един сайт:

уеб дизайн значение

  • Графично оформление - създаване на визията на целия проект - от изображенията до удачните фото монипулаци, видео, графични елементи, иконки, знаци, символи.
  • Схема или макет на сайта - прототип. Това е началния етап от разработването на проекта и служи за схематично представяне на цялата структура, елементите в сайта и тяхното разположение.
  • Достъпност - Това е комплекс от фактори, които правят уеб сайта удобен за преглеждане, четене, лесно открояване на цветовите гами, отстояния на елементите по сайта, разположението на бутоните в навигациите и много други.
  • Уникално съдържание - това е предоставената информация от автора в такъв вид, в какъвто желаете да бъдете намирани от търсачките.
Нагоре