SEO оптимизация на уебсайт

Search Engine Optimization

Seo optimization

SEO оптимизацията (Search Engine Optimization) е един от най-важните етапи в създаването на Вашия уеб сайт, тъй като в случай на погрешното му внедряване, цялата предишна работа по създаването на сайта ще бъде напразна.

Това е процесът на коригиране на съдържанието, чиято цел е да увеличи класирането на даден ресурс в резултатите от търсенето (SERP).

Компетентната оптимизация на сайта е ключ към постигането на неговата цел – продажби или представяне, тъй като именно чрез SEO уебсайтът е адаптиран към конкретна целева група посетители. Оптимизацията на страницата на уебсайта ви позволява да я персонализирате, така че не само посетителите да получат необходимата информация в търсачките, но и потребители, заинтересовани от вашите продукти и услуги, вашите потенциални клиенти, купувачи и партньори да попаднат на точните критерии, които са задали при търсенето.


Процесът на оптимизация на търсачката на сайта се състои от няколко етапа:

Избор на семантичното ядро

Този етап на SEO включва избор на ключови думи и / или фрази, чрез които вашият ресурс ще се появи на първата страница с резултати от търсенето. Има два вида заявки за търсене - високочестотни и нискочестотни. Високата честота са най-популярните думи и фрази, чрез които потребителите на интернет търсят определени стоки, услуги и медийно съдържание. Пример за високочестотна заявка е например фразата „производител на машини“. Конкуренцията сред високочестотните заявки е много висока, тъй като на първата страница с резултати от търсенето има само десет позиции по подразбиране, поради което оптимизирането на съдържанието на уебсайта за тези заявки изисква много труд и време, но резултатът обикновено си струва усилията и изразходваните средства.

SEO optimizationЗа разлика от това нискочестотните заявки за търсене са по-малко популярни думи и / или фрази. Като общо правило, нискочестотните заявки са тематични и се конкурират само с ресурси, подобни на целевия фокус. Пример за нискочестотна заявка е фразата „Производител на машини в Пловдив“.

Основната работа на етапа на избора на семантично ядро ​​е мониторинг на конкуренцията и внимателно балансиране между използването на високо и нискочестотни заявки, за да се популяризира сайтът до челно място в показванията на резултата от търсенето.

Оптимизиране на съдържанието

Този етап на SEO се състои от попълване и коригиране на съдържанието на сайта, за да и по-организирано, и по-лесно извеждане на търсената информация не само за посетителите, но и за търсачките, които индексират сайта.

Поради факта, че търсачките, в по-голямата си част, обръщат внимание на текстовото съдържание на сайта, е много важно да се извърши процесът на неговата корекция в съответствие с всички съвременни SEO стандарти.


Процесът на SEO се подчинява на редица правила, спазването на които ще позволи на сайта да се издигне в класацията на търсачките за кратко време и ще осигури дълъг престой на сайта в горната част на рейтинга.

Software optimizationСофтуерна (техническа) оптимизация

Целта на софтуерната (техническа) оптимизация на уебсайта е да се създаде ресурс с опростения и най-функционален софтуер, с кратък код, който лесно се проверява и с добра и удобна навигация както за потребителя, така и за търсачките. Безумните сложни навигации, безброй подменюта и прекалено многото информация в случая ще са само във вреда на целите, които искате да постигнете.


Оптимизираният код на уебсайта е код без грешки и без излишни символи и етикети. Техническата оптимизация на уебсайт включва писане на специални мета тагове за всички графични обекти на страниците на уебсайта, както и коригиране на кода, за да стане възможно най-четлив. Освен това си струва да се има предвид, че ботовете за търсене не могат да индексират информация, съдържаща се в скриптове, рамки и блокове, написани чрез остарели техники, те просто не могат да виждат това съдържание. Следователно е необходимо да се оптимизира кода на страниците на сайта, така че цялата информация, пригодена за заявки за търсене, да бъде лесно достъпна за индексиране.

Когато се коригира кодът на сайта, голямо значение се отдава и на вътрешните връзки и навигацията в сайта. Всички страници на сайта трябва да бъдат достъпни с две кликвания от основната и за да работи това, те най-често използват карта на сайта, наличието на която ви позволява да ускорите индексирането на сайта от търсещите машини например на Google, Bing и Yandex.Seo

Поискайте кратка демонстрация на живо и ще Ви предоставим нагледна информация от всички наши създадени уеб сайтове на кодове без грешка, спазени всички съвременни изисквания, висока скорост на зарежадне и много други детайли, както и резултата от тяхното представяне в Google от тази връзка.

Нагоре